آکادمی مجازی دیابت گابریک

آکادمی مجازی دیابت گابریک

درباره روز جهانی دیابت

روز جهانی دیابت (WDD) بزرگ‌ترین کمپین اطلاع‌رسانی دیابت در جهان است که هر سال در 23 آبان (14 نوامبر) برگزار می‌شود. روز جهانی دیابت، در سال 1991 توسط فدراسیون بین‌المللی دیابت (IDF) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) تصویب شد. هدف از برگزاری روز جهانی دیابت، ترویج اهمیت اقدامات یکپارچه برای مقابله با دیابت به‌عنوان یک مسئله بحرانی در بهداشت جهانی است.

موضوع و پیام‌های کلیدی روز جهانی دیابت 2022

بر اساس گزارش IDF تا سال 2021 بالای 537 میلیون بزرگسال با دیابت زندگی می کردند، این به این معنا است که از هر 10 بزرگسال یک نفر به دیابت مبتلا است. متاسفانه این روند رو به رشد بوده و انتظار می رود این تعداد مبتلا یان به دیابت تا سال 2030 به 643 میلیون نفر، یعنی بیش از نیم میلیارد نفر در سراسر جهان، افزایش یابد. لازم به ذکر است 90 تا 95 درصد این افراد به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. با وجود شیوع چشمگیر دیابت، از هر دو فرد مبتلا به دیابت، یک نفر تشخیص داده نشده باقی می‌ماند و ممکن است به دلیل تاخیر در شناسایی و درمان با عوارض شدید دیابت مانند نابینایی و یا قطع پا مواجه شوند.

فدراسیون بین‌المللی دیابت با توجه به عدم دسترسی میلیون‌ها نفر از افراد مبتلا به دیابت در سراسر جهان به مراقبت از بیماری و اهمیت مراقبت و پشتیبانی مداوم از خود مراقبتی در پیشگیری از عوارض دیابت، شعار روز جهانی دیابت را در سال‌های 2021 الی 2023 دسترسی به خدمات مراقبتی دیابت اعلام کرده است. این خدمات مراقبتی همه جانبه بوده و شامل حق دسترسی به موارد زیر می‌باشد:

پیام‌های کلیدی روز جهانی دیابت برای کادر بهداشت و درمان

تمرکز روز جهانی دیابت 2022 به طور خاص بر شعار آموزش برای محافظت از فردا است. کمپین امسال بر اهمیت دسترسی بهتر به آموزش با کیفیت و استاندارد دیابت برای متخصصان و  افراد مبتلا به دیابت تمرکز دارد. تا سال 2030 از هر 9 نفر یک نفر به دیابت مبتلا خواهد شد. این امر فشار بیشتری را بر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی وارد می‌کند تا بهترین مراقبت‌های ممکن را برای دیابت ارائه دهند!

سازمان بهداشت جهانی پنج هدف را برای مدیریت بحران جهانی دیابت تا سال 2030 پیشنهاد کرده است:

فعالیت‌های انجمن دیابت گابریک در زمینه مدافعه‌گری از حقوق افراد مبتلا به دیابت

مدافعه‌گری یا مطالبه گری یا  advocacy(ادووکسی) یک فرایند از پیش طراحی شده بر اساس راهکارهایی است که منجر به ایجاد تغییر در سیاست‌های اجرایی موجود در کشور، جهت دستیابی به حقوق یک گروه خاص می‌گردد. بنابراین، این تغییر باید به شکلی رخ بدهد که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر سیاست‌گذاران، ذی‌نفعان و مخاطبان تأثیرگذار بوده و نتایج آن قابل پیگیری باشد. به دلیل ماهیت مزمن و شیوع بسیار بالای دیابت، هزینه مدیریت، درمان عوارض و اطلاع‌رسانی و آموزش پیشگیری از دیابت، سالانه هزینه قابل توجهی را به دولت‌ها تحمیل می‌کند. از ابتدای سال 97 مدافعه گری از حقوق جامعه دیابت ایران، به عنوان یکی از مأموریت‌های اصلی انجمن دیابت گابریک در نظر گرفته شده است. تلاش برای تسهیل زندگی با دیابت، کاهش هزینه‌های مرتبط با مدیریت و درمان دیابت، رفع تبعیض‌ها علیه افراد مبتلا به دیابت در زمینه‌های اجتماعی و کاری و افزایش آگاهی عمومی در رابطه با دیابت، از جمله فعالیتهای مدافعه گری یا مطالبه گری است که گابریک برای تحقق حداکثری آنها برنامه ریزی و تلاش می‌کند.

پیگیری پوشش بیمه‌ای خدمات دیابت به مناسبت هفته ملی دیابت

یکی از مشکلات بزرگ جامعه دیابت کشور عدم پوشش بیمه‌ای تجهیزات تست قند خون در کشور است، انجمن دیابت گابریک از سال 1398 و بعد تأسیس کمیته مدافعه‌گری، به صورت هدفمند این موضوع را پیگیری نمود.

در سال 1400 پیش‌نویس بیانیه کشوری خود-پایشی قند خون با کمک اساتید و حضور مسئولین از وزارت بهداشت در جلسات متعدد تهیه و طی مذاکرات متعدد با بیمه‌گزاران و نمایندگان انجمن‌های تخصصی نهایتاً به تأیید رسید و در هفته ملی دیابت 1400 در وبیناری با شرکت متخصصین مربوطه در سراسر کشور و بخش‌های مختلف آن رونمایی و جزئیات علمی و اجرایی آن به بحث گذاشته شد.

پس از هفته ملی دیابت1400 کمیته مدافعه‌گری انجمن دیابت گابریک اقدام به ارسال نامه‌هایی به رئیس جمهور محترم، معاونت محترم رئیس جمهور و مقام محترم وزارت بهداشت جهت اجرایی شدن بیانیه کشوری خود چایشی قند خون و پوشش بیمه‌ای نوار تست قند خون نمود که در نتیجه این پیگیری‌ها شورای محترم عالی بیمه، مصوبه پوشش بیمه‌ای نوار تست قند خون و آموزش دیابت را در بهمن ماه سال 1401 تقدیم شورای وزیران کرد.

نشست چالش‌های مدیریت دیابت در کشور

متأسفانه با همه تلاش‌هایی که در راستای اهداف بیان شده انجام شد، تاکنون باگذشت نزدیک به یک سال از مصوبه شورای عالی بیمه، این مصوبه به اجرا درنیامده است. لذا انجمن دیابت گابریک تصمیم گرفت که در هفته ملی دیابت امسال (آبان ماه 1401) علل تأخیر در اجرای کامل این مصوبه را در یک نشست با عنوان چالش‌های مدیریت دیابت در کشور و با رویکرد مدافعه گری از حق جامعه دیابت کشور، مورد ارزیابی قرار داده و به اهمیت اجرایی شدن هر چه زودتر این مصوبه بپردازد.

 

پیمایش به بالا