آکادمی مجازی دیابت گابریک

درباره روز جهانی دیابت

روز جهانی دیابت (WDD) بزرگ‌ترین کمپین اطلاع‌رسانی دیابت در جهان است که از سال 1991 با تصویب فدراسیون بین‌المللی دیابت (IDF) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالانه در 23 آبان (14 نوامبر) مصادف با تولد دکتر بانتینگ کاشف انسولین، برگزار می‌شود. دایره آبی، نشان این کمپین و نماد جهانی آگاهی از دیابت است. در ایران به دلیل اهمیت دیابت بیماری دیابت، هفته پایانی آبان ماه از طرف وزارت بهداشت به عنوان هفته ملی دیابت نام‌گذاری شده است.

موضوع و پیام‌های کلیدی روز جهانی دیابت 2023

بر اساس گزارش IDF تا سال 2021 بالای 537 میلیون بزرگسال با دیابت زندگی می‌کردند، این به این معنا است که از هر 10 بزرگسال یک نفر به دیابت مبتلا است. متاسفانه این روند رو به رشد بوده و انتظار می‌رود تعداد مبتلایان به دیابت تا سال 2030 به 643 میلیون نفر، یعنی بیش از نیم میلیارد نفر در سراسر جهان، افزایش یابد. لازم به ذکر است 90 تا 95 درصد این افراد به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. با وجود شیوع چشمگیر دیابت، از هر دو فرد مبتلا به دیابت، یک نفر از ابتلای خود به دیابت آگاه نیست و ممکن است به دلیل تاخیر در تشخیص و درمان با عوارض شدید دیابت مانند نابینایی و یا قطع پا مواجه شود.

در سال 2023، کمپین روز جهانی دیابت بر اهمیت آگاهی از خطر ابتلا به دیابت نوع دو برای کمک به پیشگیری و یا تاخیر دز ابتلا به دیابت نوع 2 و برجسته کردن تأثیر عوارض مرتبط با دیابت و اهمیت دسترسی به اطلاعات و خدمات مناسب برای تشخیص و درمان به موقع دیابت نوع دو تمرکز دارد.

از هر 10 بزرگسال در سراسر جهان 1 نفر دیابت دارد. بیش از 90 درصد دیابت نوع 2 دارند. تقریباً نیمی از آنها هنوز تشخیص داده نشده اند. این در حالی است که در بسیاری از موارد، با رعایت سبک زندگی سالم می‌توان از دیابت نوع 2 و عوارض آن پیشگیری نمود و یا آن را به تعویق انداخت.

شعار کمپین امسال روز جهانی دیابت این است:

شناخت خطرات، اقدام موثر!

سازمان بهداشت جهانی پنج هدف را برای مدیریت بحران جهانی دیابت تا سال 2030 پیشنهاد کرده است:

آخرین بار چه زمانی دانش خود را در مورد دیابت ارتقا دادید؟

برای متخصصان مراقبت های بهداشتی، دسترسی به آموزش و منابع کافی برای تشخیص زودهنگام عوارض و ارائه بهترین مراقبت ممکن ضروری است. شما می‌توانید با شرکت در دوره‌های آموزشی آکادمی دیابت گابریک دانش خود را در زمینه مدیریت بالینی دیابت ارتقا دهید.

عوارض دیابت: نشانه‌ها را بشناسیم، اقدام کنیم

با توجه به اینکه تقریبا نیمی از افرادی که مبتلا به دیابت هستند، تشخیص داده نشده‌اند، باید انتظار داشت عدم تشخیص به موقع و مدیریت مناسب دیابت باز زیادی را به سیستم بهداشتی کشورها تحمیل کند. نتایج نظرسنجی اخیر IDF از افراد مبتلا به دیابت که در می 2023 انجام شده و شامل 700 مصاحبه با افراد مبتلا به دیابت در هفت کشور بوده، نشان داد که:

  • دیابت 7 نفر از هر 10 پاسخ دهنده، به دنبال بروز عوارض تشخیص داده شده‌اند.
  • حداقل 9 نفر از هر 10 نفر، حداقل یک مورد از عوارض مرتبط با دیابت را تجربه کرده‌اند.
  • بسیاری از عوارض شایع دیابت مانند بیماری قلبی (47%) و سکته مغزی (65%) بی اطلاع بودند.

این در حالی است که می‌توان از عوارض مرتبط با دیابت پیشگیری کرد. مهمترین موضوع دسترسی افراد مبتلا به دیابت باید به اطلاعات صحیح و بهترین داروها و تجهیزات برای خودمراقبتی دیابت است. از وی دیگر کادر درمان باید به آموزش و منابع کافی برای تشخیص زودهنگام دیابت و عوارض آن دسترسی داشته باشند. همینطور دستیابی به پوشش همگانی سلامت کلیدی برای کاهش اثرات سوء دیابت و عوارض آن است.

پیمایش به بالا